Medische content

U creëert herhaalbezoeken door relevant te zijn en te blijven

Medische content is de brandstof van digitale marketing in de farmaceutische industrie. Het is een goede manier om actuele en relevante informatie te communiceren waardoor de arts op de hoogte wordt gehouden van de nieuwe ontwikkelingen binnen een vakgebied

Door medische content te bieden en te onderhouden wordt er een fundament gelegd in de customer experience van de HCP. Bovendien draagt het bij aan de online communicatie, vindbaarheid in Google en profilering. Uiteindelijk wordt er een herhaalbezoek gecreëerd.

Voordelen van Medische Content

Lange termijn visie

Medische content blijft (online) bestaan en houdt zijn waarde zolang het vindbaar, relevant en waarde biedt voor uw doelgroep.

Dialoog

Content voedt de dialoog met uw doelgroep. Informatieve content dient daarmee als voorwerk voor de buitendienst.

Online vindbaarheid

Relevante content publiceren op uw website draagt bij aan een betere ranking in Google. Hierdoor krijgt uw website meer bezoekers.

Wat biedt MedHealth?

Wij leveren content volledig uniek, geredigeerd, rechtenvrij en kant-en-klaar. Bovendien leveren wij het gehele contentmanagement-proces.

MedHealth beschikt over slimme en exclusieve medische databases met alle voor u relevante online nieuwsbronnen. Deze databases bevatten (internationale) nieuwsbronnen op alle medische gebieden. Op basis van een continue gebruikersanalyse op deze medische database weet Medix exact wat de arts raakt.

MedHealth werkt met een vast team van medisch redacteuren die proactief opzoek gaan naar nieuws en de laatste ontwikkelingen rondom vooraf bepaalde onderwerpen waardoor MedHealth ontzorgt met contentcuratie. De redactie selecteert met die informatie in het achterhoofd het belangrijkste nieuws en (her)schrijft op basis daarvan nieuwsberichten, blogs, LinkedIn posts en andere vormen van updates. Het doel is relevante, actuele en unieke content te schrijven die in speelt op de behoefte van de arts.

Invulling van medische content

Content kan gebruikt worden om twee doelen te halen. Ten eerste kan medische content gebruikt worden als opvulling van uw website. Ten tweede kan de content dienen om meer traffic te genereren naar bestaande kanalen.

Website

Tegenwoordig is relevantie is een belangrijk begrip om traffic te genereren naar uw website. Om traffic te genereren moet de basis van de website in orde zijn. Dit doe je door content te schrijven die relevant is voor de toekomstige bezoeker. Daarnaast moet de website up-to-date worden gehouden met content. Dit kan onder andere door blogartikelen te plaatsen op de website.

MedHealth heeft een eigen redactie die deze content verzorgt.

Traffic

Er kan op verschillende manieren traffic worden gegenereerd naar uw bestaande kanalen, content kan hierbij helpen. MedHealth creëert actuele en relevante content die gecommuniceerd kunnen worden op de sociale media van het merk. Het is bewezen dat sociale media een effectieve manier is om traffic te genereren naar uw website. Wel moet de content relevant zijn voor de doelgroep. In het proces van content creatie ontzorgen wij u.

Daarnaast kunnen wij voor uw website periodiek content aanleveren zodat u relevant blijft voor uw doelgroep (bijvoorbeeld een vast aantal uren per week). Door content creëert u herhaalbezoeken!

Naast sociale media beschikt MedHealth over het MedZine platform. Met een bereik van 49.000 HCP’s in Nederland kan er medische content worden verspreid via de portalen, e-mailnieuwsbrief en magazine.